Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 101
niet dringend 014 56 47 00

02 jan Twee vrouwelijke verdachten gevat na hit ANPR-camera

Politieagenten van de zone konden op kerstavond twee vrouwen oppakken, die verdacht worden van een inbraak op 14 december 2018 in Geel. 
De aanhouding van het vrouwelijke duo werd afgelopen vrijdag door de raadkamer bevestigd.

Verdacht voertuig

Maandag 24 december 2018 omstreeks 11:13 uur registreerde een ANPR-camera op de grens van Kasterlee met Geel een verdacht voertuig dat in de richting van Geel aan het rijden was. Het voertuig met Duitse nummerplaat stond sinds 14 december 2018 geseind en zou betrokken zijn bij een inbraak in Geel. Bij deze inbraak werden twee vrouwen opgemerkt.
Onmiddellijk werd een interventieploeg uitgestuurd. Op de ring van Geel, ter hoogte van het kruispunt met Rauwelkoven, merkte de interventieploeg het voertuig op. In het voertuig zaten twee vrouwen die zich zeer zenuwachtig gedroegen. De ploeg kon het voertuig tot stilstand brengen en controleerde de inzittenden. 

Inbrekersmaterialen

In het voertuig werd een zwarte gereedschapskoffer met inbrekersmaterialen (koevoet, mes, handschoenen, schroevendraaiers, ..) aangetroffen.
Al snel herkende een politieman één van de vrouwen en linkte haar aan de inbraak in Geel die gebeurde op 14 december 2018.

Aanhouding

Het vrouwelijke duo, een 25-jarige vrouw uit Nederland en 26-jarge vrouw uit Frankrijk werd gearresteerd en voor verder onderzoek door de lokale recherche meegenomen. De betrokkenen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter. Hun aanhouding werd later door de raadkamer bevestigd.