Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

20 sep 18 Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout reikt vijf Certificaten Inbraak Veilig uit

Tijdens de opendeurdag van de veiligheidsdiensten op 15 september 2018 reikte de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout vijf nieuwe certificaten uit aan inwoners van Geel en Laakdal die hun woning voldoende hebben beveiligd om een doorsnee inbreker minstens drie minuten tegen te houden. In totaal hebben al 17 inwoners uit Geel, Laakdal en Meerhout het certificaat ontvangen. De politiezone gaat hiermee verder op de ingeslagen weg om inwoners te betrekken in de strijd tegen inbraken. Veiligheid is immers een gedeelde zorg!

Certificaat Inbraak Veilig

De politiezone hield in 2017 het ‘Certificaat Inbraak Veilig’ boven de doopvont. Tijdens de opendeurdag afgelopen weekend reikten we opnieuw vijf certificaten uit. Het certificaat wordt uitgereikt aan eigenaars van woningen met een goede basisbeveiliging tegen inbraak. Inbrekers zullen meer tijd nodig hebben om in dergelijke gebouwen in te breken. Hierdoor verhoogt de kans aanzienlijk dat zij hun poging zullen stoppen. In totaal hebben al 17 inwoners uit Geel, Laakdal en Meerhout het certificaat ontvangen. 

Hoe Certificaat Inbraak Veilig bekomen?
  1. Eerst vraag je gratis inbraakpreventief advies aan. Dit kan je door het online formulier in te vullen of telefonisch op het nummer 014 56 47 33.
  2. Een inbraakpreventieadviseur contacteert je dan om een afspraak vast te leggen. Na het bekijken van je woning, krijg je een schriftelijk verslag met zijn advies.
  3. Nadat je de nodige aanpassingen hebt laten uitvoeren, kan je een hercontrole aanvragen op 014 56 47 33 of via inbraakpreventie@pzglm.be.
  4. Indien alles goed is uitgevoerd, ontvang je een attest en een pictogram dat je zichtbaar aan de voorgevel van je huis kan bevestigen. Zo kan de potentiële inbreker zien dat je woning goed beveiligd is, zeker drie minuten inbraakwerend is en gaat hij misschien afzien van zijn inbraakpoging.

Het certificaat Inbraak Veilig is het Belgische broertje van het Politiekeurmerk Veilig Wonen dat al een twintigtal jaar bestaat in Nederland en bijdraagt tot het terugdringen van het aantal inbraken. Een zevental politiezones in de provincie Antwerpen, met de steun van de provinciegouverneur en haar diensten, staan klaar om het initiatief over te nemen.

Meer informatie over het certificaat kan je vinden op: https://www.certificaatinbraakveilig.be/

Meer info?

Inbraakpreventie-adviseur
014 56 47 33
inbraakpreventie@pzglm.be