Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 101
niet dringend 014 56 47 00

03 aug Verdachten van inbraak Chirolokalen gevat

In de Chirolokalen in Stelen, Geel sloegen vannacht inbrekers toe. Een alerte buurman zag het gebeuren en verwittigde onmiddellijk de politie. Twee personen, waarvan één minderjarige, werden gevat en meegenomen voor verder verhoor. Het is de tweede keer deze week dat de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout verdachten van inbraken kon vatten.  
 
Vannacht omstreeks 2 uur werd er ingebroken in de Chirolokalen in Stelen. Het was een alerte buurman die gewekt werd door het lawaai van een stukgeslagen raam. Uit zijn woning zag hij hoe onbekenden met zaklampen in de lokalen schenen. Hij aarzelde niet en verwittigde onmiddellijk de politie.

Eenmaal ter plaatse kon de interventieploeg niemand meer aantreffen. Tijdens nazicht in de omgeving merkte een andere interventieploeg plots een verdachte persoon op. Zijn verklaring leidde tot de arrestatie van twee mannen.  

Verder verhoor

De twee verdachten, een 19 jarige man uit Rijkevorsel en een 16 jarige jongeman uit Herenthout werden meegenomen voor verder verhoor door de lokale recherche.
 
Het is de tweede keer deze week dat de politiezone verdachten van inbraken kon vatten. Vorige dinsdag werden nog twee personen gearresteerd die verdacht worden van een overval in woning in Veerle-Laakdal.

Horen, zien en melden

Deze feiten bewijzen nogmaals het belang om verdachte zaken onmiddellijk te melden op het algemeen noodnummer 101 of rechtstreeks op het nummer 014 56 47 00 voor de gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout.