Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

20 mei 16 Zevende drugscontrole op Geelse school

Om het drugsbeleidsplan kracht bij te zetten, vroeg het Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee (KOGEKA) de politie om drugscontroles uit te voeren op de verschillende vestigingsplaatsen. Vandaag kwamen de tweede- en derdegraadsstudenten van het Centrum Deeltijds Onderwijs op het Sint-Jozefinstituut in Geel aan bod. Deze controle is niet gegroeid vanuit een concreet probleem, het maakt deel uit van het drugsbeleidsplan.

Resultaten actie

In totaal controleerden politieagenten 40 leerlingen uit zes klassen op drugsbezit. Bij twee leerlingen werd een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen. Bij drie andere leerlingen werden attributen aangetroffen die (kunnen) wijzen op gebruik van verdovende middelen. De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de school, het parket en de politie. De actie verliep erg vlot en duurde van 10.30 uur tot 11.15 uur. De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout deed beroep op hun federale collega’s en zette ook één drugshond in.

Drugsbeleidsplan KOGEKA

KOGEKA heeft een drugsbeleidsplan voor de hele scholengemeenschap. Dit kwam tot stand in samenwerking met de drugshulp- en preventiedienst van de stad Geel. Naast preventieve acties om drugsgebruik onder de leerlingen te voorkomen en begeleiding voor leerlingen die hun drugsgebruik willen aanpakken is er ook een begrenzend luik in dit plan. In dit laatste deel staat beschreven dat drugs niet getolereerd worden en welke stappen de scholengemeenschap zet wanneer er drugsgebruik wordt vastgesteld. Vernieuwend in dit luik is dat de scholengemeenschap de politie kan vragen om een drugscontrole in hun scholen te doen.

Vroegere controles

We hebben al zes controles achter de rug namelijk Sint-Dimpnacollege, tweemaal Sint-Maria-Instituut en driemaal het Sint-Jozefinstituut.