Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

19 feb 18 97 procent bobte dit weekend

Het voorbije weekend hield onze politiezone meerdere WODCA-acties. In totaal werden er 551 bestuurders gecontroleerd. 535 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 97 procent van de gecontroleerde bestuurders. Zes chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. Tien bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Andere overtredingen

Er werd ook één proces-verbaal opgesteld voor een bestuurder die met de wagen reed terwijl zijn rijbewijs ingehouden was. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij reed met aangevroren ruiten.

Controleplaatsen

De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Smartphone

Er werden ook nog controles op gsm-gebruik uitgevoerd. Elf personen kregen een boete omdat ze niet-handenvrij aan het gsm'en waren. Twee fietsers kregen een bekeuring omdat hun fietsverlichting niet werkte.