Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

15 jan 18 99 procent bobte dit weekend

Het voorbije weekend hield onze politiezone meerdere WODCA- en alcoholacties. Deze kaderden in de nationale campagne ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’. In totaal werden er 1322 bestuurders gecontroleerd. 1305 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 99 procent van de gecontroleerde bestuurders. Acht chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. Negen bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Zeven rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Drie informatierapporten werden opgesteld.

Drugs in het verkeer

Vier bestuurders legden een positieve drugstest af. Een dokter nam van hen ook een bloedproef af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Andere overtredingen

Eén persoon werd bestuurlijk aangehouden. Verder werden er nog een aantal bekeuringen uitgeschreven voor een niet-verzekerde bromfiets (1), rijden spijts verval van het recht tot sturen (1), een keuringsattest dat vervallen was (1), niet-handenvrij telefoneren (1) en het negeren van een verbodsbord (1).

Controleplaatsen

De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.