Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

12 jun 17 99 procent bobt tijdens alcoholacties

Het voorbije weekend hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere alcoholacties. In totaal werden er 884 bestuurders gecontroleerd. 878 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 99 procent van de gecontroleerde bestuurders. Eén chauffeur had een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze kwam er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. Vijf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Drugs

Eén bestuurder legde een positieve drugstest af. Een dokter nam van hen ook een bloedproef af. En zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Andere overtredingen

Er werden ook nog een aantal boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen: niet-handenvrij telefoneren, geen geldig rijbewijs kunnen voorleggen, geen geldig keuringsbewijs kunnen voorleggen, kinderen niet vastgeklikt in de wagen vervoeren, …

Controleplaatsen

De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Inbraken

Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.