Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

06 jun 17 Update 2 - ongeval vrachtwagen E313

De vrachtwagen is intussen recht getakeld. Dit nam heel wat tijd in beslag:

  • De brandweer heeft onmiddellijk na het ongeval de situatie ingeschat en de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen.
  • Onmiddellijk erna werd een gespecialiseerde firma uit Nederland opgeroepen om de veiligheid van de tankwagen in te schatten. Het ter plaatse komen van deze firma, de takeldienst en het nodige gespecialiseerde materieel om de situatie verder te beoordelen, de manier van werken te bepalen om zo veilig en efficiënt mogelijk de waterstofperoxide uit de tankwagen te halen nam heel wat tijd in beslag.
  • Het beschadigde compartiment van de betrokken vrachtwagen werd gespoeld en de waterstofperoxide die in dit beschadigde compartiment zat, werd sterk verdund met water.
  • Een ander compartiment met waterstofperoxide dat niet werd beschadigd op eerste zicht, werd gecontroleerd of het geen detailbeschadiging had. Er werd gecontroleerd of het nog stevig genoeg was om de vrachtwagen met inhoud van de resterende waterstofperoxide recht te takelen.
  • Op dit moment wordt de waterstofperoxide uit het niet geschonden compartiment van de betrokken vrachtwagen overgepompt in een andere tankwagen.
  • De perimeter is intussen ingeperkt tot 100 m.
E313 vermoedelijk pas na 20 uur open

Zodra dit gebeurd is, kan de betrokken vrachtwagen weggetakeld worden en de rijweg gereinigd worden in beide richtingen. Dan pas kan de rijweg opnieuw worden vrijgegeven. Vermoedelijk zal dit pas na 20 uur deze avond kunnen. Agentschap Wegen en Verkeer is ter plaatse geweest en het wegdek is op eerste zicht niet beschadigd. De komende dagen zal AWV het wegdek verder controleren en indien nodig herstellen. De politie tracht het verkeer dat omgeleid wordt via de lokale wegen en calamiteitenroutes zo vlot mogelijk te laten verlopen.