Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

30 mei 17 Drugsactie op bussen van De Lijn

Recent organiseerde de politiezone een drugsactie op enkele bussen van De Lijn. Deze actie kwam er nadat er meldingen binnenkwamen dat er op bepaalde lijnen drugs gebruikt en verhandeld werden door schoolgaande jeugd.

Bussen afgeleid

De politie nam deze info ter harte en organiseerde in overleg met De Lijn een actie op drugsbezit waarbij twee bussen werden afgeleid naar een bepaalde locatie. Daar werden de passagiers in groepjes gecontroleerd door een drugshond. De personen die de drugshond aanduidde, werden verder gefouilleerd. Tot slot werd ook de bus nog grondig doorzocht.

Alleen gebruik

Een 50-tal personen werden gecontroleerd, voornamelijk minderjarige scholieren. Zes personen werden aangeduid door de drugshond, maar verdere fouilles leverden niets op. Vermoedelijk hadden zij drugs gebruikt of recent opgetrokken met personen die drugs gebruikten. Hun ouders werden telefonisch op de hoogte gebracht. De actie verliep vlot. Meerdere teams van de politiezone werkten hieraan mee. De actie duurde een 25-tal minuten. Iedereen kon daarna zijn weg verderzetten.

Toekomst

Ook in de toekomst zal de politie dergelijke acties herhalen.