Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

18 mrt 98 procent bobt tijdens alcoholactie

Eén van de voorbije dagen hield de politiezone een alcoholactie. In totaal werden er 326 bestuurders gecontroleerd. 321 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders. Twee chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Drie bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Andere inbreuken

Elf boetes werden uitgeschreven voor verkeersinbreuken. Eén voertuig werd in beslaggenomen omdat dit niet orde was met de verzekering.

Inbraken

Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Negen personen werden nagetrokken in de politionele databanken.

Controleplaatsen

De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone. De zone zette vier personeelsleden in bij deze actie.