Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 101
niet dringend 014 56 47 00

20 mrt 99 procent bobt tijdens alcoholactie

Het voorbije weekend hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere alcoholacties. In totaal werden er 1229 bestuurders gecontroleerd. 1215 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 99 procent van de gecontroleerde bestuurders. Zeven chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Zeven bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Geseinde personen

Tijdens de actie werden twee geseinde personen aangetroffen voor verdovende middelen en belaging. Er werd een huiszoeking met een drugshond uitgevoerd. Eén van hen had ook nog meerdere rijverboden. De nodige onderzoeksdaden werden gesteld en processen-verbaal opgemaakt.

Gestolen vrachtwagen

Eén gestolen vrachtwagen werd in beslag genomen. De bestuurder kon niet meer aangetroffen worden.

Andere overtredingen

Er werden ook nog een aantal boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Controleplaatsen

De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.


Inbraken

Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.

Meer info?

Team verkeer
014 56 47 67
tv@pzglm.be