Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

05 mrt 24 Resultaten WODCA-controles 2 maart

Op zaterdag 2 maart namen vijf collega's deel aan de provinciale WODCA-actie (Weekend Ongevallen Door Controles Aanpakken). Deze actie werd gecoördineerd door een aspirant-hoofdinspecteur die stage loopt in onze politiezone.
 
We controleerden op drie locaties in Geel, Laakdal en Meerhout 257 bestuurders op het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Het overgrote deel van de chauffeurs (252) gaf het goede voorbeeld en was nuchter. 
Twee bestuurders bliezen 'Alarm' bij de ademtest en dienden het rijbewijs voor enkele uren in te leveren. Eén persoon blies 'Positief', zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Twee bestuurders trachtten de controles te ontwijken, maar werden na een achtervolging toch gevat. Meteen werd duidelijk waarom zij wegvluchtten: beiden legden een positieve drugstest af, één van hen zelfs in combinatie met alcohol. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken, zij worden voor de politierechtbank gedaagd. Tijdens de controles werd ook een bestuurder met een opgefokte bromfiets aan de kant gezet.
 
Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten uit het Zonale Politieplan 2020-2025. We blijven deelnemen aan gecoördineerde verkeersacties en organiseren gerichte dagelijkse controles, alcohol en drugs horen niet thuis in het verkeer!