Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

08 okt 23 Bommelding MPI en Huis Helena in Oosterlo (Geel)

Update 18.40 uur

De doorzoeking van het MPI is ook afgerond. Ook hier werd niets verdachts aangetroffen. De bewoners worden momenteel in kleine groepjes teruggebracht naar de instelling. Ook alle omwonenden mogen terug naar hun huis. De politie zet het onderzoek naar de oproeper van de bommelding verder.

---

Update 16.45 uur

De doorzoeking van Huis Helena is voltooid. Hier is niets verdachts aangetroffen. De bewoners zijn terug naar de instelling gebracht. Ook de bewoners van de Van Merodestraat, Van Hoornestraat en Oosterlosepad mogen terug naar hun woning. Het doorzoeken van het MPI gaat nu van start. Van zodra we meer info hierover hebben, publiceren we een nieuwe update.

---
 
In de vroege namiddag kwam er een bommelding binnen voor het MPI en Huis Helena in Oosterlo in Geel. De bewoners en omwonenden zijn al geëvacueerd. De sweeping van het gebouw waarbij men op zoek gaat naar een verdacht pakket, gaat zodadelijk van start. Het resultaat hiervan moeten we nog afwachten. Indien dit negatief is, kunnen de bewoners en omwonenden daarna terug naar de instelling en hun woning. Een onderzoek naar de oproeper van de bommelding wordt gestart.
 
Omwonenden die vragen hebben, kunnen terecht op de speelplaats van de basisschool De Leeroase in Stelen (Stelen 17 in Geel).
 
MPI en Huis Helena neemt zelf contact op met de familieleden van de bewoners.