Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

02 okt 23 Nationale testdag BE-Alert op 5 oktober

Op donderdag 5 oktober wordt het alarmeringssysteem van de overheid getest. Verschillende gemeenten in België, waaronder Geel, Laakdal en Meerhout doen mee en sturen een Be-Alert testbericht. Dankzij BE-Alert kan de overheid een bericht uitsturen in geval van een noodsituatie zoals een grote brand, een overstroming, een stroomonderbreking, ... Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen via een officiële weg. Door BE-Alert te testen, kunnen de gemeenten de procedures inoefenen. Bovendien willen ze inwoners hiermee bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee je verwittigd kan worden bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kun je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, om bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kunt een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Schrijf je in op BE-Alert

De overheid gebruikt je gegevens alleen om je te verwittigen in geval van nood en om je te informeren over wat te doen om je in veiligheid te brengen. Registreren en ontvangen van berichten zijn gratis. Ben je nog niet ingeschreven? Dan is dit de ideale gelegenheid om dit te doen op www.be-alert.be/nl

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je gegevens up to date zijn. Check ze daarom regelmatig. Je kan je persoonlijke gegevens op elk moment aanpassen of verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres ook je werkplaats en eventuele andere adressen van bijvoorbeeld familieleden toe.