Voor dringende politiehulp bel 014 - 56 47 00 of 101   |   Sitemap  |  Pagina afdrukken  |  Toevoegen aan favorieten  |  A A A  |  RSSRSS
»Dringende hulp»Verkeer»Diefstal»Overlast»Drugs»Intrafamiliaal geweld»Preventie»Politie en gerecht»Uw politiezone
.
Nieuws
Vijftien procent minder woninginbraken
Lees meer »

Test alarmsirenes Seveso- en nucleaire installaties op donderdag 7 april
Lees meer »

Nieuwsarchief »
.

Snelheidscontrole, aanvragen

Wat?

Als je meent dat er in een bepaalde straat van Geel, Laakdal of Meerhout te snel wordt gereden volgens het snelheidsregime dat er geldt, kan je dit melden en een snelheidscontrole aanvragen.


Voor wie?

Elke inwoner van de zone kan dit aanvragen.


Hoe?

Je kan de aanvraag persoonlijk doen bij je wijkagent. Je kan dit ook telefonisch, via een e-formulier of ter plaatse doen bij de verkeersdienst van de gemeente of bij het team verkeer van de politie.


Voorwaarden?

Vooraleer we snelheidscontroles uitvoeren doen we eerst een analyse van de situatie. De te hoge snelheid moet realistisch zijn.


Kostprijs?

Deze dienstverlening is gratis.


Afhandeling?

Eerst worden er preventieve controles gedaan. Deze metingen geven een overzicht van de intensiteit en het tijdstip van de overtredingen op de bedoelde weg. Afhankelijk van de resultaten van de analyse van deze metingen wordt beslist of we snelheidscontroles doen. De timing hangt af van het aantal aanvragen. Wij brengen de aanvrager op de hoogte van de resultaten van de controles via e-mail, telefonisch of via de wijkagent.


Waar?

Bij de politie

  • Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, team  verkeer, Stelenseweg 92, 2440 Geel. Als je persoonlijk wilt langskomen bij het team verkeer, maak je best eerst een afspraak.

Bij je stad/gemeente

  • Stadsbestuur Geel, verkeersdienst, Werft 20, 2440 Geel, openingsuren: maandag tot en met donderdag van 9 tot 12 uur. In de namiddag na afspraak via 014 56 77 77. Op dinsdag ook van 17 tot 19.30 uur.
  • Gemeentebestuur Laakdal, verkeersdienst, Kerkstraat 21, 2430 Laakdal, openingsuren: maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur. Maandag ook van 14 tot 16 uur en van 18 tot 20 uur. Woensdag ook van 14 tot 16 uur. Opgelet: Tijdens juli en augustus gelden andere openingsuren: maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur. Maandag ook van 18 tot 20 uur.
  • Gemeentebestuur Meerhout, dienst Interne Zaken / politie, veiligheid, verkeer en mobiliteit, Markt 1, 2450 Meerhout, openingsuren: maandag van 9 tot 12 uur, van 14 tot 16 uur en van 17 tot 19 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur. Telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met donderdag tussen 14 en 16 uur.


Meer info?

Bij de politie

  • Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, team verkeer, tel. 014 56 47 67 - 014 56 47  68, tv@pzglm.be

Bij je stad/gemeente


Aanverwante dienstverleningen


Links

.