Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

12 mrt 17 Bevolkingsonderzoek Vlaamse regering

Tussen half maart en begin juli voert de Studiedienst van de Vlaamse Regering een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaamse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Met dit onderzoek wil de overheid weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat mensen verwachten van de toekomst en hoe de burger staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, contacten met personen uit andere culturen, vrije tijd, deelname aan het verenigingsleven, vertrouwen in de overheid en zo meer. Het afnemen van de interviews werd toevertrouwd aan het onderzoeksbureau GfK uit Leuven.

Geselecteerd?

Het kan zijn dat ook jij geselecteerd bent voor dit onderzoek. Er is eerst een toevallige selectie van gemeenten gemaakt en dan binnen de gemeente een toevallige selectie van 18-jarigen en ouder. In dit geval krijg je op voorhand een brief en een folder.

GfK

De interviews aan huis gebeuren door interviewers van het onderzoeksbureau GfK uit Leuven. De interviewers zijn opgeleid door de Studiedienst van de Vlaamse Regering om het onderzoek op een correcte manier te laten verlopen.

Vrijwillig

Jouw medewerking is vanzelfsprekend vrijwillig en zal uiteraard geen nadelige gevolgen kennen wanneer je eventueel toch niet zou kunnen meewerken. Ook tijdens het interview staat het je volledig vrij vragen al dan niet te beantwoorden. Het spreekt echter voor zich dat ieders persoonlijke mening belangrijk is in dit onderzoek, dus uiteraard ook de jouwe. De antwoorden worden zowel door het onderzoeksbureau als door de overheid volledig anoniem verwerkt, met volledig respect voor de privacywetgeving.